Εκδηλώσεις 2014-2015

Παρουσίαση έρευνας κοινής γνώμης «Πόσα ξέρεις για το RRR;”, στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE-RETHINK Βουλή των Αντιπροσώπων, 3 Ιουλίου 2015, ώρα: 10:30

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου 2015 στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρουσίαση της 1ης μεγάλης έρευνας αναφορικά με τη διερεύνηση των γνώσεων και στάσεων των πολιτών σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η έρευνα εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Rethink, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE. Η παρουσίαση της έρευνα διεξήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρόντων του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου, του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Αδάμου Αδάμου, του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη, Βουλευτών της Επιτροπής Περιβάλλοντος, εκπροσώπων από όλους τους εμπλεκομένους φορείς και υπηρεσίες, όπως επίσης και τους Εταίρους του προγράμματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Ειδική Συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για την παγκόσμια μέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας Βουλή των Αντιπροσώπων, 17 Ιουνίου 2015

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00πμ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ειδική συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος, με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας.

Δεδομένων τον κινδύνων που ελλοχεύουν από την ένταση του φαινομένου τόσο στον τόπο μας, όσο και ευρύτερα στη Μεσογειακή Ζώνη, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεδρίασης, προσκλήθηκαν τεχνοκράτες και επιστήμονες, οι οποίοι παρουσίασαν τα αίτια της έντασης του προβλήματος, τις συνέπειες του, αλλά και εισηγήθηκαν μέτρα για την απάμβλυνση του φαινομένου.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση για την Εβδομάδα Περιβάλλοντος- Green Week Satellite Event- ΚΠΕ Αθαλάσσας, 12/6/2015

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος , τη Μονάδα Διατήρησης Φύσης του Πανεπιστήμιου Frederick και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την Εβδομάδα Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ενημέρωσης στην Αθαλάσσα, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, από τις 9:00 μέχρι τις 13:00. Σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 300 μαθητές της τετάρτης τάξης των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αγλαντζιάς., οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικά εργαστήρια να έρθουν σε επαφή με τα φύση και τη βιοποικιλότητα του πάρκου Αθαλάσσας.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου σε συνεργασία με την ΠΟΕΔ Λεμεσού με τίτλο «Όσα δεν ξέρετε για τη ζωή… στους υγροτόπους!», 3 Μαΐου 2015

Στις 3 Μαΐου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Επιτροπή της ΠΟΕΔ Λεμεσού, διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο: «Όσα δεν ξέρετε για τη ζωή στους υγροτόπους».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την αξία των υγροτόπων και ειδικότερα των υγροτόπων Ακρωτηρίου και επίσης να γνωρίσουν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, του Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠ, και τις νέες του κτηριακές εγκαταστάσεις.


Διαβάστε Περισσότερα

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικές Εκπαίδευσης Σαλαμιούς Παιδιών με ειδικές ικανότητες από τη Γερμανία με τη συνεργασία του Κυπρο-Γερμανικού Συνδέσμου (19.4.2015)

Στις 19.4.2015 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σαλαμιούς ειδικό εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τη συνεργασία του Κυπρό-Γερμανικού Συνδέσμου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Στόχος του προγράμματος ήταν τα παιδιά μέσα από απλές δραστηριότητες παιχνιώδους μορφής στο πεδίο να γνωρίσουν την περιοχή και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους.
Διαβάστε Περισσότερα

Εορτασμός για την Παγκόσμια μέρα υγροτόπων 2015 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κοινότητας Ακρωτηρίου (02/02/2015)

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της Παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου του Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, οργάνωσε στις 8 Φεβρουαρίου, εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν κυρίως γονείς με παιδιά. Η εκδήλωση στόχευε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σχετικά με την αξία των υγροτόπων και ειδικότερα, στην ανάδειξη της σημασίας των υγροτόπων του Ακρωτηρίου.

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή ενός σύντομου ντοκιμαντέρ σχετικά με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Χερσονήσου Ακρωτηρίου και ακολούθησε μια ξενάγηση στις αίθουσες εκθεμάτων του Κέντρου όπου περιλαμβάνονται διοράματα υγροτόπων, θαλάσσιων και χερσαίων οικοσυστημάτων καθώς και μια ποικιλία διαδραστικών εργαλείων και παιγνιδιών που αφορούν το περιβάλλον του Ακρωτηρίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Τιμητική εκδήλωση Ανδρέα Καραμάνου(15/12/2014, Σκαλί Αγλαντζιάς)

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2014 στο Σκαλί Αγλαντζιάς, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τη συνεργασία του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, τίμησε τον κ. Ανδρέα Καραμάνο, πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος και πρώην Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Ανδρεάς Καραμάνος αποτελεί μια πολυσχιδή προσωπικότητα με σημαντικότατη συνεισφορά στα εκπαιδευτικά και πανεπιστημιακά δρώμενα της Κύπρου και της Ελλάδος. Από όλα τα πεδία που υπηρέτησε την παιδεία, επιδίωξή του ήταν πάντα η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών εκείνων οι οποίες θα βελτιώσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και θα ενισχύσουν ποιοτικά την παρεχόμενη εκπαίδευση.

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση της πρώτης φάσης του διεθνούς προγράμματος "Αποστολή Νερό", για την αξιοποίηση των μη – συμβατικών υδατικών πόρων στην Κύπρο (2/12/2014)

Στις 2 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διεθνούς προγράμματος «Αποστολή Νερό», για την αξιοποίηση των μη – συμβατικών υδατικών πόρων στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Global Water Partnership –Mediterranean, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), το Μεσογειακό Γραφείο Περιβάλλοντος (MIO) και το Σύστημα της Coca-Cola στην Κύπρο (Α/φοί Λανίτη). Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το ποσό των 680.000 δολαρίων για το διάστημα 2013-2017.

Διαβάστε Περισσότερα

Εγκαίνια των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κοινότητας Ακρωτηρίου (18/11/2014)

Πραγματοποιήθηκαν στις 18 Νοεμβρίου 2014 τα εγκαίνια των νέων σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κοινότητας Ακρωτηρίου, το οποίο ανήκει στο Κρατικό Δίκτυο Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η ανέγερση των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του ΚΠΕ της Κοινότητας Ακρωτηρίου είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας του ΥΠΠ (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), με την Κοινότητα Ακρωτηρίου και τις Αγγλικές Βάσεις.Διαβάστε Περισσότερα

Δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση του διεθνούς διαγωνισμού Stockholm Junior Water Prize (7/10/2014)

Πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Τράπεζας, η παρουσίαση του διεθνούς διαγωνισμού StockholmJunior Water Prize, που διοργανώνεται από το Μουσείο Νερού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) και με χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τους P.W.C καιGreen Dot Κύπρου.

O διαγωνισμός προσδοκεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής με την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού καθώς και την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση και διαχείριση του νερού, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε Περισσότερα