Εκδηλώσεις 2018-2019

Συμμετοχή της Μονάδας για την Εκπαίδευση το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στην Εκστρατεία Διαφώτισης για τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης  2030, 1-2 Ιουλίου 2019

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκστρατεία «Καλοκαίρι 2019 – Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» (SDG’s Summer 2019 festival campaign) που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης Κύπρου και το Δήμο Λευκωσίας, την 1-2 Ιουλίου 2019, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Λευκωσίας Νύκτες Καλοκαιριού 2019.

Στόχος της εκστρατείας αποτέλεσε η γνωριμία και η ευαισθητοποίηση του κοινού στους στόχους της παγκόσμιας ατζέντας 2030 των στόχων της Βιώσιμης (Αειφόρου) Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Η συγκεκριμένη εκστρατεία στηρίχθηκε στην αλληλεπίδραση του κοινού με το «διαδραστικό τοίχο», ο οποίος ετοιμάσθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιδιώκοντας να ενθαρρύνει τα άτομα να Σκεφτούν, να Αισθανθούν και να Δράσουν (Think, Feel & Do) σε σχέση με τους στόχους της Αειφορίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Τελετή βράβευσης για Δράση κατά της Κλιματικής Αλλαγής: Το ΚΛΙΜΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S. 27 Ιουνίου 2019, 19:00-21:00 Αίθουσα Εκδηλώσεων Τράπεζας Κύπρου

Στις 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:00-21:00 διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου η τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στην Δράση κατά της Κλιματικής Αλλαγής το Κλίμα Εκπέμπει S.O.S.

Πρόκειται για μία δράση η οποία σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε σε ετήσια βάση από τη Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Κύπρο και την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ «Όψεις του Κόσμου», του Συνδέσμου Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛΑ», του Ινστιτούτου Κύπρου, του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και των Διευθύνσεων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα