Τριήμερο Συνέδριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεδουλά με θέμα "Αργονήσια 2013" για τον αειφόρο τουρισμό σε νησιά της Μεσογείου, παραδείγματα, προοπτικές, δικτύωση" (11-13 Οκτωβρίου 2013)

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος 100 συμμετέχοντες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία που αποτελούν μέρος του Δικτύου Slow Food που στόχο έχει την προώθηση της ποικιλίας των γεύσεων, τις βιολογικές καλλιέργειες, τους μικρούς και ποιοτικούς παραγωγούς, τις βιώσιμες προσεγγίσεις στην γεωργία και στον εναλλακτικό τουρισμό.
Στα πλαίσια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τοπικά εργαστήρια την γαστρονομία και τα τοπικά εργαστήρια της ευρύτερης περιοχής της Μαραθάσσας, όπως επίσης και να κατανοήσουν τη σημασία του φυσικού πλούτου της περιοχής του Τροόδους στη διατήρηση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής αειφορίας της περιοχής.