Σχολική Χρονιά 2012-2013

Σεμινάρια πληροφόρησης για την έναρξη του προγράμματος «Τηγανοκίνηση» (17-18 Απριλίου 2013)

Στις 17 και 18 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Λευκωσίας και Λεμεσού ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση του προγράμματος «Τηγανοκίνηση».


Διαβάστε Περισσότερα

Hμερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη» (24/1/2013)

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick διοργάνωσαν στις 24 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30-18:30, ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Η ημερίδα εντάχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Η Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη ως πλαίσιο Εκπαίδευσης Νεοδιορισθέντων Εκπαιδευτικών: Ποιοτικοί Εκπαιδευτικοί για Ποιοτική Εκπαίδευση».

Διαβάστε Περισσότερα

Ενημερωτική Συνάντηση «Γνωριμία και διατήρηση των ειδών της πανίδας της Κύπρου» (29/11/2012). Παρουσίαση Εκπαιδευτικού υλικού.

Στις 29 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τη βιοποικιλότητα και τη γνωριμία και τη διατήρηση των ειδών της Πανίδας της Κύπρου. Στα πλαίσια της συνάντησης παρουσιάσθηκε το εκπαιδευτικό υλικό «Γνωριμία και Διατήρηση των Ειδών της Πανίδας της Κύπρου», το οποίο και διανεμήθηκε δωρεάν στους 50 εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.Διαβάστε Περισσότερα

Διήμερο σεμινάριο με τίτλο «Εικαστική Αγωγή και Αειφορία» (10-11/11/2012)

Στις 10-11 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Αθαλάσσας διήμερο σεμινάριο με τίτλο «Εικαστική Αγωγή και Αειφορία». Το σεμινάριο αφορούσε σε εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Διαβάστε Περισσότερα

Διοργάνωση 5ης Παγκύπριας ημερίδας καθηγητών του προγράμματος South eastern Medittearanean Environment Project (SEMEP)

Στις 9.10.2012 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας η 5η παγκύπρια ημερίδα του καθηγητών Βιολογίας και Γεωγραφίας για το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα South eastern Medittearanean Environment Project ( SEMEP). Η ημερίδα οργανώθηκε από την Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών, Βιολογίας και Γεωγραφίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Δασονομείο και την Εθνική Επιτροπή UNESCO διοργανώθηκε.

Διαβάστε Περισσότερα