Σχολική Χρονιά 2015-2016

1ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Βιολογίας, από την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιολόγων-Φυσιογνωστών ΟΕΛΜΕΚ, Ιούλιος 2016

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε δύο κύκλους, το μήνα Ιούλιο, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Πεδουλά, το 1ο θερινό σχολείο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές/τριες με ειδικό ενδιαφέρον στα θέματα της Βιολογίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού στην 8η Διυπουργική Διάσκεψη για το «Περιβάλλον για την Ευρώπη», 8-10 Ιουνίου 2016

Με τη συμμετοχή των Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος των χωρών μελών της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών, [(United Nations Economic Commission for Europe) (UNECE)] και με την παρουσία πέραν των 800 αξιωματούχων και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, μη-κυβερνητικών οργανώσεων και επιστημόνων, πραγματοποιείται από τις 8 μέχρι 10 Ιουνίου 2016 στο Batumi της Γεωργίας, η 8η Διυπουργική Διάσκεψη με θέμα «Περιβάλλον για την Ευρώπη».

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκύπρια ημερίδα «Δράσεις Προώθησης του Αειφόρου Σχολείου», 29 Μαρτίου 2016, Συνεδριακό Κέντρο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παγκύπρια ημερίδα για την προώθηση του αειφόρου σχολείου με τον τίτλο «δράσεις προώθησης του αειφόρου σχολείου».

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο στις 29 Μαρτίου 2016, από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τη συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικών Μελετών και Έρευνας «ΑΚΤΗ», το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών και το ΡΙΚ.

Διαβάστε Περισσότερα

Σεμινάρια Επιμόρφωσης για Εκπαιδευτικούς Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ο κόσμος στο Κατώφλι μας- Αειφόρος Ανάπτυξη και Παγκόσμια Εκπαίδευση»

16 Ιανουαρίου 2016, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας
23 Ιανουαρίου 2016, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κοινότητας Ακρωτηρίου


Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και η μη Κυβερνητική Οργάνωση Future Worlds Centre έχοντας ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά ηλικίας 3-8 χρονών σε ζητήματα που αφορούν την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Παγκόσμια Εκπαίδευση διοργάνωσαν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ο κόσμος στο Κατώφλι μας –Αειφόρος Ανάπτυξη και Παγκόσμια Εκπαίδευση» σεμινάρια επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς της Προδημοτικής και της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου Παιδιών Αγλαντζιάς για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της περιβαλλοντικής εκστρατείας «Πού τα Πετάς ρε;», 13 Ιανουαρίου 2016

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Δήμο Αγλαντζιάς διοργάνωσαν την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 16:00 στην αίθουσα Γκαλερί στο Πολιτιστικό Κέντρο το Σκαλί, δημόσια διαβούλευση των δημοτικών σχολείων Αγλαντζιάς τα οποία συμμετείχαν στην περιβαλλοντική εκστρατεία του Δήμου «Πού τα Πετάς ρε;».
Διαβάστε Περισσότερα

Ημερίδα με θέμα «Δάσος της Δαδιάς και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», 31 Οκτωβρίου 2015

Η Μονάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μετά από πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, συμμετείχε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Δαδιά με θέμα το «Δάσος της Δαδιάς και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Η Ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διεξήχθη με στόχο τη μεταφορά εμπειριών από την Κύπρο στην Ελλάδα, σχετικά με την προώθηση της δασικής εκπαίδευσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνές Συμπόσιο «Αειφόρο Σχολείο: Όραμα-Δράσεις-Προοπτικές», 6-7 Νοεμβρίου, Αθήνα

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Κύπρου για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη παρουσιάσθηκε στο Διεθνές Συμπόσιο για το Αειφόρο Σχολείο, μετά από επίσημη πρόσκληση του Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΕΛΛΕΤ. Το συμπόσιο διεξήχθη στις 6-7 Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα με στόχο την ενημέρωση των Ελλαδιτών εκπαιδευτικών για την έννοια, το περιεχόμενο, την εφαρμογή, αλλά και τις προοπτικές επέκτασης και εξέλιξής του στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Διήμερο Εκπαιδευτικού Δημοτικής Εκπαίδευσης 8-10 Σεπτεμβρίου 2015 Διαθεματικό αντικείμενο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Στις 8-10 Σεπτεμβρίου 2015, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα παγκύπρια σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών δημοτικής εκπαίδευσης, στο αντικείμενο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Τα σεμινάρια εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο του διημέρου του εκπαιδευτικού δημοτικής εκπαίδευσης, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.Διαβάστε Περισσότερα