Εκδήλωση προγράμματος Schools As Living Labs

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου εκδήλωση στο πλαίσιο του Horizon2020 προγράμματος «Schools As Living Labs». Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εκπαιδευτικοί.

Στο πρόγραμμα SALL ο Δρ. Κωνσταντίνος Φάνης παρουσίασε την υλοποίηση δράσεων 15 σχολείων της μέσης εκπαίδευσης που συνδέονται με τις τοπικές τους κοινότητες και αντιμετωπίζουν τοπικά συναφή ζητήματα που σχετίζονται με τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και την αειφόρο ανάπτυξη. Εκπαιδευτικοί από σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης παρουσίασαν παραδείγματα δράσεων που υλοποίησαν στο σχολείο τους την προηγούμενη σχολική χρονιά, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι εκπαιδευτικοί, μέσω βιωματικών εργαστηρίων, είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς τα σχολεία, μέσω της προσέγγισης της Ανοιχτής Εκπαίδευσης και της μεθοδολογίας των Ζωντανών Εργαστηρίων, μπορούν να μετατραπούν σε φορείς κοινωνικής ευημερίας για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία στην οποία υπάγονται. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από τους οργανισμούς NEMO Science Museum (Ολλανδία) και TRACES (Γαλλία).

ΘέμαΑρχείοΗμερομηνία
Πρόγραμμα Σεμιναρίου 25/01/2023