Σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης με τίτλο «Θέματα Αειφόρου Ανάπτυξης», στο πλαίσιο της ημέρας Εκπαιδευτικού, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο, 10 Δεκεμβρίου 2019

Στις 10 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της μέρας εκπαιδευτικού, πραγματοποιήθηκε, για τους/τις εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ειρήνης και Ελευθερίας στη Δερύνεια, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κάβο-Γκρέκο, εκπαιδευτικό σεμινάριο, με τίτλο: «Θέματα Αειφόρου Ανάπτυξης». Η επιμορφωτική δράση διοργανώθηκε από τη Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο), με στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών και τις Ικανότητες της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Τα θέματα αυτά προσεγγίσθηκαν θεωρητικά και βιωματικά, αφού πέρα από τις εισηγήσεις που παρουσιάσθηκαν οργανώθηκαν και δύο εργαστήρια σχετικά με τις αειφόρες πόλεις και κοινότητες και τη θαλάσσια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου, οι 40 εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν καλές πρακτικές και να ανταλλάξουν ιδέες σε σχέση με τη θεματολογία των δύο βιωματικών εργαστηρίων, οι οποίες θα μπορούν να αναπτυχθούν στο σχολείο ως διαθεματικά σχέδια εργασίας. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με Πεζοπορία και Δραστηριότητες στο Μονοπάτι της Φύσης των Αγίων Αναργύρων.

ΘέμαΑρχείοΗμερομηνία
Παρουσίαση 08/04/2020