Συμμετοχή της Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Μαθητικό Συνέδριο Εταιρικών Σχολείων UNESCO με τίτλο «Στόχοι της Αειφόρου Ανάπτυξης», Πάφος 11 Δεκεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Πάφου με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη». Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Λύκειο Κύκκου Πάφου, με την υποστήριξη της Μονάδας Εκπαίδευσης, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού CARDET, στις 11 Δεκεμβρίου 2019 και πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, με τη συμβολή και των τεσσάρων Γυμνασίων και Λυκείων της επαρχίας Πάφου που εντάσσονται στο Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO.


Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάσθηκε, από το προσωπικό της Μονάδας για την ΕΠΑΑ η εισήγηση «Στόχοι της Αειφόρου Ανάπτυξης» και οργανώθηκαν δύο εργαστήρια σχετικά με την καλή υγεία και ευημερία και το αειφόρο σπίτι.Ειδικότερα, η εισήγηση επικεντρώθηκε στους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Αειφορίας και τη σημασία τους στη διαμόρφωση ενός κόσμο πιο δίκαιου, ειρηνικού και ευημερούντα που θα διέπεται από τις αρχές της αειφορίας.

Αξιοποιώντας την προσέγγιση STEAME, το εργαστήριο «Αειφόρο Σπίτι» επικεντρώθηκε στην ανάδειξη εναλλακτικών τρόπων σχεδιασμού, δόμησης και οργάνωσης μιας οικιστικής μονάδας, ώστε μέσω της αυτόνομης λειτουργίας της, να αποτελεί πρότυπο αειφόρου οικίας, υποστηρίζοντας τους Στόχους με αριθμό 6 – Καθαρό Νερό και Υγιεινή, 7 – Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια, 9 – Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές, 11 – Αειφόρες Πόλεις και Κοινότητες, 13 – Δράση για το Κλίμα.
Το εργαστήριο «Καλή Υγεία και Ευημερία» εστίασε στο ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του οδικού σχεδιασμού και τη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων και προτάσεων με αειφόρα χαρακτηριστικά, μέσα από παιχνίδι ρόλων που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, υποστηρίζοντας τον Στόχο με αριθμό 3 – Καλή Υγεία και Ευημερία.

ΘέμαΑρχείοΗμερομηνία
Παρουσίαση 12/12/2019