• Οικοσελίδα
  • Δράσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Εγκαίνια της πρώτης «Παραλίας Χωρίς Πλαστικά» στον Δήμο Αγίας Νάπας Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Εγκαίνια της πρώτης «Παραλίας Χωρίς Πλαστικά» στον Δήμο Αγίας Νάπας Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Η παραλία «Άμμος του Καμπούρη» θεωρείται κι επίσημα πλέον, η πρώτη «παραλία χωρίς πλαστικά» στην Αγία Νάπα.

Με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Χωρίς Πλαστικά, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου, τελέστηκαν, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, τα εγκαίνια της πρώτης «Παραλίας Χωρίς Πλαστικά» στον Δήμο Αγίας Νάπας από τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή και τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου.

Μέσω του Προγράμματος Keep Our Sand & Sea Plastic Free και έπειτα από πρωτοβουλία του TUI Care Foundation και του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού, οι λουόμενοι, μπορούν πλέον να απολαμβάνουν την παραλία και τη θάλασσα της περιοχής χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον με τη χρήση πλαστικού.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών προς αποφυγή χρήσης πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης. Στον χώρο της παραλίας τοποθετήθηκαν σημάνσεις για τη σημασία της ανακύκλωσης και της μη χρήσης πλαστικού μιας χρήσης και εγκαταστάθηκε ψύκτης νερού ώστε οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν φιλτραρισμένο νερό, αποφεύγοντας έτσι τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών νερού. Παράλληλα η παραλία κοσμείται από σχετικό εικαστικό έργο το οποίο φιλοτέχνησαν μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο Αθηαίνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μαθητές και μαθήτριες από το Α’ Δημοτικό Σχολείο Ξυλοφάγου, παρουσίασαν πανό, με θέμα τη θαλάσσια ρύπανση, το οποίο έφτιαξαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο με τη βοήθεια λειτουργών της Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ακολούθως, οι μαθητές και οι μαθήτριες, συμμετείχαν σε περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη θάλασσα το οποίο προσφέρεται από το ΚΠΕ Κάβο Γκρέκο με κύριο πεδίο μελέτης την παραλία Άμμος του Καμπούρη.