Εκδήλωση «Ζωή στο σκοτάδι»- ΚΠΕ Κοινότητας Ακρωτηρίου

Στο πλαίσιο των δράσεων για την «Ώρα της Γης» πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της Κοινότητας Ακρωτηρίου, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, εκδήλωση σχετικά με τα νυχτόβια ζώα της Κύπρου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με μερικά από τα νυχτόβια ζώα της Κύπρου και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους καθώς επίσης και η κατανόηση των πλεονεκτημάτων της «ζωής στο σκοτάδι». Ταυτόχρονα, όσες και όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να συντονιστούν μαζί με την παγκόσμια κοινότητα και να γιορτάσουν την εκστρατεία της WWF (World Wide Fund for Nature) για την «Ώρα της Γης».

Όλα τα παιδιά, καθώς και όλες και όλοι οι ενήλικες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα διάφορα νυχτόβια ζώα της περιοχής, να κατασκευάσουν τα δικά τους τούνελ για σκαντζόχοιρους, να μελετήσουν στα στερεοσκόπια νυχτοπεταλούδες, να φτιάξουν σκαντζόχοιρους από πηλό, να ακούσουν με σβηστά τα φώτα μια ιστορία μυστηρίου σχετικά με την περιοχή Ακρωτηρίου και να εμπνευστούν, βλέποντας και ακούγοντας, ιστορίες ακτιβισμού με πρωταγωνιστές παιδιά.

Οι παρουσιάσεις και τα εργαστήρια, τα οποία παρακολούθησαν 45 ενήλικες και 60 παιδιά, προσφέρθηκαν τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.