• Οικοσελίδα
  • Δράσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Επιμόρφωση εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ 2023 – 2025 “Towards an improved learning environment”

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ 2023 – 2025 “Towards an improved learning environment”

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Περιφερειακού Γυμνασίου Πέρα Χωρίου-Νήσου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ 2023 – 2025 (Δράση ΚΑ1) “Towards an improved learning environment” η Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη φιλοξένησε, την εβδομάδα 9-13 Οκτωβρίου 2023, ομάδα εκπαιδευτικών από την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστική δραστηριότητα παρακολούθησης των πεταλούδων στο Μονοπάτι «Κακκαρίστρα-Απαλός» στα Λατσιά καθώς επίσης και σε παρουσίαση – συζήτηση καλών πρακτικών για την προστασία την βιοποικιλότητας στις εγκαταστάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Το συντονισμό της δράσης και την παρουσίαση, εκ μέρους της Μονάδας, ανέλαβε ο Δρ. Κωνσταντίνος Φάνης.

Στόχος του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι ο εκμοντερνισμός και η αναβάθμιση των μεθόδων διδασκαλίας καθώς και η ενσωμάτωση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης με σκοπό την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης.

Yπεύθυνες Προγράμματος: Μαριλένα Αδαμίδου (Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας, Β.Δ. με ανάθεση) και Νικολέττα Βασιλείου (Φιλόλογος)

Υπεύθυνη Β.Δ.: Άννα Παφίτη (Φιλόλογος)